top of page

Vad kostar dina skor?

Jag tänker att du är väldigt nyfiken på att veta vad det kostar att få ett par skor målade. Det är ju trots allt många gånger priset som avgör om man tycker sig ha råd att köpa något.

 

Nedan kan du ta del av den prismodell som jag jobbar utefter idag. Den kan komma att förändras på sikt men detta är idag det enklast och mest transparenta sätt jag kan visa hur jag tar prissätter min tid. För det är ju just tiden jag lägger på att handmåla dina skor som jag tar betalt för, inte så mycket materialet i sig, även om det kostar en slant också. 

Jag delar in alla sneakers i fält
J
ag delar in alla skor i fält (se bilder) för att på ett lätt sätt ge dig en uppfattning om vad dina skor kommer att kosta. Varje fält kostar mellan 300-350 kr beroende på komplexitet på mönster. En hög komplexitet = mer tidåtgång = ett högre pris. 

Varje sko har 11 fält som går att måla. Tillsammans blir det 22 fält på ett par sneakers. 

Många väljer att måla 8 fält på en sko, d v s 16 fält totalt till en kostnad runt 4800 kr. Priset påverkas av vilket mönster man väljer. Vissa mönster är väldigt tidskrävande vilket reflekteras i ett högre pris. Det exakta priset kan jag först uppge efter att du lagt din beställning där du beskriver mer i detalj vilken design/mönster du önskar på din sko.

Sandaler, träskor, dopskor

För Sandaler och träskor tar jag oftast mellan 1500-2500 kr beroende på hur mycket av skon som ska målas och komplexiteten i mönster. För ett par dopskor rör det sig om ca 1800 kr.

Startavgift

Lite som en tatuerare har jag en minimum startavgift för alla jobb oavsett storlek på 500 kr. Med andra ord kan du aldrig komma undan billigare än 500 kr. Detta har jag för att täcka kostnaden för den tid jag lägger på planering, administration och efterforskning på varje projekt oavsett storlek. Denna avgift är inbakad i kostnaden per fält, d v s det är inte en kostnad som plussas på pris/fält-kostnaden. Men om du väljer att endast måla ett fält på skon kommer det alltså ända att kosta minimum 500 kr eftersom jag trots det mindre jobbet behöver lägga tid på planering, administration och efterforskning.

Höger sko

Fält 1-4 finns på både in- och utsida av respektive sko medan fält 5-7 förekommer en gång per sko. Allt i allt blir det 11 fält per sko.

Fält 1-4 finns på både in- och utsida av respektive sko medan fält 5-6 förekommer en gång per sko. Allt i allt blir det 11 fält per sko.

Sko med fält höger.jpg
Sko med fält vänster.jpg

Bra att veta

  • Ett par skor tar mellan 12-16 timmar att färdigställa. 

  • Alla skor för- och efterbehandlas för att färgen ska hålla. 

  • Skorna tål vatten (regn) men precis som med vilka skinnskor som helst, så behöver du vårda dem för att de ska hålla så länge som möjligt. Tänk att du har ett konstverk på foten, så vårda dem därefter. 

  • Om du behöver rengöra dina skor, gör det med milt tvål och
    ljummet vatten (gnugga inte med t ex en scotch brite eller

     nanosvamp!)

bottom of page