top of page

Frequently asked questions

Nedan har jag försökt svara på de vanligast förekommande frågorna som dyker upp inför eller när en kund önskar lägga en beställning. Börja gärna med att kika här innan du kontaktar mig med dina frågor.

Vad  kostar det att få målat ett par skor?

Jag delar in alla skor i fält (se bilder) för att på ett lätt sätt ge dig en uppfattning om vad dina skor kommer att kosta. Varje fält kostar mellan 250-350 kr beroende på komplexitet på mönster. En hög komplexitet = mer tidåtgång = ett högre pris. 

Varje sko har 11 fält som går att måla., så tillsammans blir det 22 fält på ett par sneakers. 

Många väljer att måla 8 fält på en sko, d v s 16 fält totalt till en kostnad runt 4 800 kr. Priset påverkas av vilket mönster man väljer. Vissa mönster är väldigt tidskrävande vilket reflekteras i ett högre pris. Det exakta priset kan jag först uppge efter att du lagt din beställning där du beskriver mer i detalj vilken design/mönster du önskar på din sko. Först när du fyller i beställningsformuläret under Order form kan jag uppge ett exakt pris. 

Lite som en tatuerare har jag en minimum startavgift för alla jobb oavsett storlek på 500 kr. Med andra ord kan du aldrig komma undan billigare än 500 kr. Detta har jag för att täcka kostnaden för den tid jag lägger på planering, administration och efterforskning på varje projekt oavsett storlek. Denna avgift är inbakad i kostnaden per fält, d v s det är inte en kostnads som plussas på pris/fält-kostnaden. Men om du väljer att endast måla ett fält på skon kommer det alltså ända att kosta minimum 500 kr (inte 300-350 kr) eftersom jag trots det mindre jobbet behöver lägga tid på planering, administration och efterforskning.

Varför är det så dyrt att få ett par skor målade?

Jag målar alla skor för hand. För varje sko är det en för, under och efterprocess. För varje skopar jag målar behöver jag:

  • Ta fram en snygg designen utifrån dina önskemål och vad som är möjligt på den lilla yta som ett par skor faktiskt är.

  •  Förbehandla skorna så att färgen fäster och håller.

  • Tejpa bort ytor som inte ska ha färg på sig

  • Skissa upp designen

  • Måla

  • Efterbehandla skorna så att färgen håller.

 

Allt i allt motsvarar det 2-2,5 arbetsdagars jobb.

Ingår skorna i priset?

Nej det gör dem inte. Det finns flera anledningar till det men den främsta är att vi alla har olika smak, preferenser och storlek. och det är OMÖJLIGT för mig att ta höjd för detta. Du köper det märke/skomodell du föredrar (den ska dock var i tyg eller skinn) och ser till att dem kommer mig tillhanda. Om du köper nya, beställ dem online med min adress som leveransadress ( så slipper du betala frakten!). Returfrakten står jag för:

Talking shoes walking art

Tuves väg 8

254 78 Domsten

Jag har ett par gamla skor som jag vill upcycla, går det bra?

JA!!! Jag älskar att upcycla gamla favis skor. Mindre slit och släng och därmed snällare mot miljön, en wiin-win helt enkelt! Samma regler gäller som ovan, d v s lämna eller skicka dina skor till min adress (se ovan)

Hur lång tid tar det för mig att få mina skor?

Det flesta jobb jag gör tar mellan 1,5-2,5 dag att färdigställa och hur snabbt dina kan bli färdiga beror på hur många beställningar som ligger före dig i kön. Först när dina skor är mig tillhanda kan jag säga mer exakt när dina skor är färdiga. Jag målar allt för hand och det tar tid. Det är den tiden jag tar betalt för. 

Kan du förse mig med en skiss innan du sätter igång att jobba på skorna?

Nej. Det finns flera anledningar till detta men den främsta är att dina skor skulle kosta det dubbla om jag ska lägga ner tid på att erbjuda denna service. 

Kan du kopierar en design?

Nej. Jag är min egen och har min egen stil, så jag gör inte en kopia av någon annans verk. och jag hoppas att andra respekterar mina verk på samma sätt.  Och varför vill du ha något som någon annan redan har? Och förhoppningsvis tar du kontakt med mig för att du gillar det jag gör.

Hur håller färgen?

Jag arbetar med speciella färger som lämpar sig för läder och tyg. Färgen håller bra och är tänkt att användas för detta ändamål. Men precis som skorna kommer att slitas så slits färgen i takt med att du använder dina skor. Ta väl hand om dem. Det är ett konstverk du bär på fötterna så behandla dina skor därefter. Du har ju trots allt spenderat en slant på dem! Med det sagt så tål färgen att du går ut i regn och rusk.

Hur rengör jag mina skor?

Med en lätt fuktad trasa (inte scotch brite!) och mild tvål.  snälla strykningar inget gnuggande! Och för guds skull kasta inte in dina skor i tvättmaskinen!

Hur kommer jag före i kön? Jag gifter mig om en månad?

Generellt sätt gäller kösystemet men jag kan ibland trolla och klämma in dina skor om du har tur. Så ställ alltid frågan. Jag reserverar mig dock för att det kan reflekteras i ett högre pris.

Jag skadade målningen på asfalten, kan du fixa det?

Med största sannolikhet ja. Kontakta mig så kikar vi på det.

Jag är inte nöjd, kan jag returnera mina skor?

Nej. Alla skor jag målar är personliga efter dina önskemål om inte du köpt en design som legat till salu på min hemsida, då kan du såklart returnera dem om dem inte passar eller levde upp till dina förväntningar. Du står för returfrakten.

bottom of page